Der gøres rent i hjernen mens du sover

Fidget
oktober 8, 2017
Studierejse til USA med Protac legatet
oktober 27, 2018

Lige som resten af kroppen renser hjernen også ud mens vi sover. Helt fysiske affaldsstoffer renses ud og dagens indtryk bearbejdes.
“I et nyt studie publiceret i Science har forskere undersøgt, hvad der sker rent fysisk i hjernen under søvnen. I løbet af dagen danner neuronerne nye hukommelsesspor i hjernen. Men ikke alle de nye indtryk, man får i dagens løb, er lige vigtige. Under søvnen prioriterer hjernen de nye hukommelsesspor ved enten at fjerne dem eller ved at styrke dem. På den måde får hjernen ryddet op i mindre betydningsfulde hukommelsesspor og begrænser derved antallet af nye synapser. Det er med til, at vi kan glemme ubetydelige hændelser og lagre de vigtigste af de nye indlæringer!”
Klik her for at læse artiklen i Sund forskning

Der er mange muligheder for at afhjælpe søvnløshed og det er netop den bagvedliggende årsag, som der skal tages udgangspunkt i. Blandt andet kugle- og kædedynerne er helt fantastiske til at skabe ro i nervesystemet gennem omfavnende dybe tryk af tyngde, hvor man kan mærke sig selv i ro og det gør nervesystemet roligt.
Det er også samtidig muligt at berolige nervesystemet og forbedre søvnen med med naturmedicin og kosttilskud.

Skriv et svar