KURSUS I SANSEINTEGRATION OG SANSESTIMULERING
FOKUS PÅ UNGE, VOKSNE OG ÆLDRE.
4 dages kursus i Roskilde den 22/4 – 25/4 2024
4 dages kursus i Aarhus den 7/10 – 10/10 2024
På dette 4 dages kursus lærer du hvordan du kan anvende sansestimulering i praksis. Du får kendskab til den teoretiske baggrund, hvordan der kan undersøges for sansebearbejdnings- og sanseintegrations dysfunktioner samt konkrete redskaber til ”sansestimulerings-værktøjskassen”, der har til formål at skabe trivsel og god livskvalitet.
Kurset henvender sig til ergoterapeuter, fysioterapeuter samt andre faggrupper med interesse i sansestimulering og sanseintegration. Hver faggruppe har deres speciale og forskellige kompetencer i deres tilgang til praksis, der inviterer til tværfagligt samarbejde.
Fokus på kurset er primært målgruppen unge, voksne og ældre borgere, der kan profitere af sansestimulering for bedre trivsel, at mindske uro og udadreagerende adfærd. Det kan være borgere der har autisme, ADHD, udviklingshæmning, psykiatriske lidelser, neurologiske lidelser, eksempelvis demens, medfødt og erhvervet hjerneskade.
Dette kursus er en videreførelse af specialeergoterapeut Birgitte Gammeltofts kurser, som hun har haft afholdt i 30 år og har udgivet bogen ”Sansestimulering for bedre sanseintegration hos voksne”. Birgitte udpegede mig til at videreføre hendes kurser og samtidig anvende min opdaterede viden om sansebearbejdning og sanseintegration.
Sanseintegrationsteorien samt anvisninger for undersøgelse og sanseintegrationsterapi, blev først beskrevet af den amerikanske ergoterapeut med en PhD i udviklingspsykologi A. Jean Ayres (1920 – 1988). Sidenhen har mange dedikerede ergoterapeuter videreført behandling, undervisning, udvikling af undersøgelsesredskaber og forsket inden for området.
Kursus Indhold:
- Sanseintegrationsteorien, Polyvagalteorien og teori om neurovidenskab der er relevant for bearbejdning og integration af sansestimuli.
- Undersøgelsesredskaber til undersøgelse af sansebearbejdning- og sanseintegrations dysfunktioner. Nogle af redskaberne arbejder vi i dybden med og nogle præsenteres med cases.
Undersøgelsesredskaberne er:
Sensorisk Historie ung/voksen (Adult/adolescent Sensory History, ASH)
Pool Activity Level (PAL)
Sanse Integration Opgørelse – Revideret (Sensory integration Inventory – Revised, SIIR)
Sensorisk Profil (Sensory Profile), præsenteres - Sensorisk aktivitetsanalyse af genstand, aktivitet og omgivelser. Dette for at tilrettelægge og evaluere en intervention med sansestimulering.
Arousal skema til registrering af borgers (og eget) arousal niveau. - Sansestimulering som intervention:
Sensoisk diæt, planlagt individuelt til en borger.
Terapeutisk brug af sig selv og Co-regulering af borger.
Sansestimulering som en kombination af undervisning i stimulering af de forskellige sanser, herunder at regulere arousal op og ned, praktiske ”hands-on” øvelser og sanseøvelser der kan mærkes på egen krop.
Der udstedes kursusbevis.
Underviser på kurset er Solveig Maria Radut, Ergoterapeut (B.OT.) specialiseret i sanseintegration og sansebearbejdning.
Klik her hvis du ønsker at se Solveigs CV
Tilmelding: Udfyld formularen her
Praktisk info:
Kurset koster kr. 7.700,- ex. moms.
Kurset er kl. 8.30 – 15.30 og kl. 8.30 – 14.30 sidste dag
I Roskilde holdes kurset på Roskilde Danhostel, Vindeboder 7, 4000 Roskilde.
Kurset er med fuld dagforplejning og der er gratis parkering.
Det er muligt at bestille overnatning på stedet.
Det ligger lige ned til vandet og i gåafstand til byliv i Roskilde.
I Aarhus afholdes kurset på VIA University College, Hedager 2, 8200 Aarhus N.
Kurset er med fuld dags-forplejning og der er gratis parkering.
Der er overnatningsmuligheder lige ved siden af: Zleep Hotel, Lejlighedshoteller: Hotel GUESTapart og Athome apartments.

Solveig Maria Radut & Birgitte Gammeltoft
Udtalelser fra kursister der har taget kurset hos mig:
“Fantastisk kursus som har gjort mig MEGET nysgerrig på at afprøve alverdens sansestimulerende tiltag. Legende og livligt kursus. Kursus relevant for alle faggrupper som arbejder med mennesker.”
“Virkeligt godt kursus, med en masse god viden som man kan tage med ud i egen praksis. God tid til refleksion og spørgsmål. Solveig er virkelig engageret og man kan nemt mærke hendes passion, hvilket også smitter af på undervisningen.”
“Levende undervisning med meget engagement og stort overskud. Dedikeret og detaljeret omkring sanseintegration og sansestimulering.”
“Et grundigt kursus med relevant teori og fede ideer og redskaber man kan bruge i praksis. Jeg er meget motiveret til at komme på arbejde igen med helt andre øjne og en masse gode ideer.”
“Spændende og givtigt kursus. God variation af teori, praktiske øvelser / refleksioner. Oplevede underviser var meget levende i formidlingen og god til at møde kursisterne. En spændende viden som jeg glæder mig til at nørde mere ned i og bruge i praksis. Er sikke rpå at det gør en forskel.”
“Dynamisk underviser, der gør en nysgerrig ind i sansernes verden”
“Kurset er et “Must-have” hvis man arbejder med mennesker med udviklingsvanskeligheder eller sansemæssige problematikker!”
“Fantastisk viden og øjenåbner ind i den sanselige verden og vigtigheden af at bruge og stimulere sanserne. Forstørre og minimere, tilapsse og regulere borger”
“Super relevant viden jeg som fysioterapeut kan bringe ind i mit arbejde med voksne personer med erhvervet og/eller medfødt hjerneskade”